Művészetek Háza mozi termek
Cine-Mis
JEGYRENDELÉS / INFORMÁCIÓ:
+36 (46) 507.573
PÉNZTÁR NYITVATARTÁS
14.30–20.30
Bankkártyás fizetési lehetőség nincs.
Utalványt nem áll módunkban elfogadni.
Egy Isten, két nemzet 
Egy Isten, két nemzet

magyar ismeretterjesztő film, 51 perc, 2018

Rendező: Szabó Attila
Szinapszis: Rendező: Szabó Attila. 1978. június 19-én születtem Marosvásárhelyen, azonban már kisiskolás koromtól Székelyudvarhelyen nevelkedtem. 1996-ban a Tamási Áron Elméleti Líceumban érettségiztem. 1998-ban a nagyváradi Ady Endre Sajtókollégiumban újságírói diplomát szerztem. 1999-2003 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karára jártam. 2005-ben megalapítottam saját produkciós irodámat, az Aves-médiát, híreket, riportokat filmeket készítünk főként a magyar közszolgálati televíziók számára.A film egy vegyes házasságból született testvérpár útkeresését mutatja be, a bukaresti pörgős, zajos, román nyelvkörnyezetből indulva, a homoródalmási kert csendjén, az unitárius istentisztelet magasztosságán, a magyar nyelvtanulás nehézségein, a hagyományos székely falurend sajátosságain át, a hazatérés, a nemzethez és az "egy Istenhez" való visszatérés pillanatáig.
Ének a fák tetejéből 
Ének a fák tetejéből

magyar ismeretterjesztő film, 50 perc, 2016

Rendező: Zsigmond Attila
Szinapszis: Rendező: Zsigmond AttilaA 43 éves rendező-operatőr 1993 óta készít dokumentumfilmeket. Leginkább portré - és történelmi dokumentumfilmjeit ismerik (Így veszett el Erdélyország, Székelyföldi betyárok, Ének a fák tetejéből), amelyeket a magyarországi mozikban és televíziókban is vetítettek.Vaszi Levente egy kincsekkel megáldott csángómagyar ember. Élettere a Romániában található Kostelek. Innen indult el , hogy megmutassa énektudását a Magyarországon megszervezett "Fölszállott a páva" vetélkedőn, ahol olyant énekelt, hogy felfigyelt rá az egész világ. Tehetségét közönségdíjjal jutalmazták és kapott érdekes, pénzt ígérő ajánlatokat, ám Vaszi Levente hátat fordított a celebségnek és hazatért szülőfalujába, hogy történelemre, táncra és magyar énekekre tanítsa a csángó nebulókat.
VETÍTÉSEK – Válasszon időpontot a jegyelővételhez!
(Csak a narancssárgával jelölt filmekre lehet foglalni. Foglaláshoz kattintson az időpontra.)
Felhívjuk figyelmét, hogy az át nem vett jegyfoglalás az előadás kezdete előtt 30 perccel törlődik, illetve a visszaigazolatlan foglalást 60 perc után töröljük!
BÉKE Art-mozi
  • 2018.05.27. 13:00 | 2. Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok | Ingyenes vetítés!
Közérdekű információk © 2006-2018 Cine-Mis Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva.
design by chris